Чому чоловіки не хочуть женитися?

 

Хто вигадав «вільні зв’язки»? Чоловіки, які бояться відповідальності? А може, також і жінки докинули свої п’ять копійок? Як це насправді? Чому чоловіки так бояться одруження?

На це відповідає доктор Яцек Пуліковський, який не боїться братися до складних питань. Водночас він показує шлях, який провадить до істинного розвитку та повного щастя чоловіка.

Варто послухати розумного мужчину.

— Хто вигадав «вільні зв’язки»? — чоловіки, мушу це сказати з сумом: чоловіки, причому незрілі, які бояться відповідальності. Певно, найбільшою хворобою сучасного світу є брак чоловічої відповідальності, ба навіть небажання брати на себе відповідальність. Шкода, бо саме беручи відповідальність, чоловіки якнайбільше наближаються до свого щастя, до самореалізації. Але також і жінки до цього доклалися.

Розкажу одну коротку історію з досвіду подружньої консультації. Прийшла одна жінка і каже: знаєте, я тут про сина хочу запитати. Він трохи заплутався у житті, приятелі, ну знаєте… Він сам не прийде на консультацію, але якби Ви, докторе, якось так прийшли до нас додому, щось би йому сказали, ну то він би напевно змінився, напевно став би хорошою людиною. Він добрий хлопець, але ті всі приятелі…

Жінка ця виглядає приблизно років на вісімдесят… отож я запитав: перепрошую, а скільки вашому синочкові? — ну бо в нашому спілкуванні звучало тільки «синок, синок». То скільки ж тому синкові років? — Сорок шість. Ані роком більше.

Отаким чином жінки виховують калік, нездатних узяти на себе бодай якусь відповідальність. Мамуся за нього все життя вирішувала, про все турбувалася, вибігала на вулицю з шарфиком, як йому було вже 35 років, готувала йому сніданнячко, прала трусики і носочки… Такий чоловік боїться будь-що вирішувати.

То правда, що риторика, яка виправдовує «вільзі зв’язки», вельми різноманітна; але суть справи в тому, що це незрілі «хлопчики», які бояться брати відповідальність, бо вона ж зростатиме: вже не тільки за себе, а ще й за свої вчинки, за жінку, за майбутніх можливих дітей. CREDO

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *