Як не вийти заміж за садиста?

Більшість жінок, які потрапили у пастку стосунків із чоловіком-садистом, потім себе запитують: чи він був таким спочатку цих стосунків? І як я могла цього не помітити? Насправді ж, є шерег ознак, за якими можна визначити, що чоловік схильний до психологічного чи фізичного насильства, має надмірний егоцентризм чи прояви тиранії.

1.Нав’язування своїй дівчині певного емоційного стану попри її бажання. Наприклад, ви спокійно відпочиваєте вдома — і раптом телефонує ваш хлопець і стривожено питає, чи раптом чогось із вами не трапилось, бо йому стало тривожно за вас чи приснився поганий сон.

2.Беззмістовна потреба захистити свою дівчину від залицяльників та уваги інших чоловіків. При цьому ваш хлопець на прогулянці поряд із вами може затіяти бійку, бо хтось із перехожих чоловіків подивився на вас. 3

.Надмірні подарунки, особливо після напруження у стосунках чи після сварок. Простежується збільшення цінності подарунка в ситуаціях, коли вас хлопець більше образив нецензурною лексикою чи застосував фізичну силу — дав ляпаса, штовхнув.

4.Потреба контролювати дівчину в будь-який час доби, безпричинні постійні дзвінки для перевірки місця перебування, появи без попередження у неочікуваних місцях.

5.Найголовнішою ознакою відкритого порушення ваших меж є знецінення ваших поглядів, висміювання ваших поглядів, потреба вас змінити, очікування від вас перегляду ваших цінностей.

6.Надмірний егоцентризм проявляється у постійних претензіях та викликанні почуття провини у дівчини, коли її плани розходяться з очікуваннями хлопця. Молодий чоловік може намагатися підлаштовувати життя дівчини під свої потреби та очікування, не розуміє обставин, ставить себе у центр стосунків.  

Зазвичай дівчата, які в батьківській сім’ї потерпали від психологічного насильства, підпадають під вплив таких чоловіків. А особливо дівчата, у яких батько є представником чоловіка-садиста: в сім’ї панував культ вседозволеності з боку чоловіка, були постійні приниження інших членів родити, агресивні прояви імпульсивної поведінки батька (крик, бійка), надмірний контроль або грубе порушення особистісних меж інших членів родини. Дівчина, вихована в такій родині, стає нечутливою до проявів жорстокості, висміювання, знецінювання стосовно неї. Тому варто на перших етапах зустрічей звертати особливу увагу на манеру спілкування хлопця: чи у вас присутні партнерські стосунки, чи почуваєте ви себе рівноправною?

Джерело