«Опіка над людьми старшого віку» – головна тема з’їзду Голів Комісій у справах родини

DBStOw6L9T8В понеділок, 5 жовтня, в приміщенні Архієпархіального готелю «Станіславів» розпочалась зустріч Голів Комісій у справах родини. Зустріч очолив о. Богдан Тимчишин – Голова Комісії у справах родини Української Греко-Католицької Церкви. Зібрання розпочалось спільною молитвою до Святого Духа, відтак о. Богдан привітав делегатів із різних куточків України.

Заступник Голови Комісії у справах родин Івано-Франківської Архієпархії о. Юрій Прилепський запропонував до перегляду тематичний випуск студії «Апостол» під назвою «Шептицький – «таточко» для сиріт і великий опікун молоді». Опісля о. Юрій коротко розповів про програму «Наставництво», яка має на меті сприяти кращій опіці дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування.

Гостем сьогоднішньої зустрічі Голів стала пані-доктор Анна-Єва Боднар, зі Львова – представник «Спільноти Золотого віку». Пані Анна розповіла присутнім про історію зародження руху «Опіка над людьми старшого віку» та про програму «Якір», яка веде активну боротьбу із сектами, зокрема «догналівцями».

Також до уваги гостей доповідач підготувала цікаву презентацію про вплив різноманітних маніпуляцій на наших дітей та молодь, і які наслідки з цього можуть бути.

Крім того, п. Анна розповіла про міжнародну законодавчу базу та практику опіки над людьми похилого віку, зазначаючи, що, станом на сьогодні, Україна в даній сфері має чимало недопрацювань.

На завершення кожен учасник зустрічі отримав декілька брошур із необхідною інформацію про обговорений рух, зокрема лист св. Папи Івана Павла ІІ «До моїх Братів і Сестер – людей похилого віку», в якому святий Папа зазначав: «Люди похилого віку – охоронці колективної пам’яті, а в Африці – живі бібліотеки!»

Завершилась зустріч екскурсією вечірнім Івано-Франківськом, яку для гостей провів письменник Тарас Прохасько.

Зустріч Голів Комісій у справах родини завершиться у вівторок, 6 жовтня.

Прес-служба Архієпархії

6i0CsBlQDMUmHEseTdeFqQueIrb9wsKX8VPtYcr-rd20

Опубліковано у Комісія у справах родини Івано-Франківської Архиєпархії УГКЦ. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *