В м. Києві відбулась Всеукраїнська конференція для наставників по проекту “Наставництво”

17-11-15-113-14 листопада 2015 р. Б. в м. Києві відбулася Всеукраїнська конференція для наставників по проекту «Наставництво». Близько 250 наставників з усієї України, а також представники громадських організацій, які працюють у сфері захисту прав дітей, представники релігійних спільнот, представники церков, взяли участь у даному заході. Був представник і від Івано-Франківської Архиєпархії УГКЦ, а саме диякон Ярослав Ілюк – відповідальний за проект «Наставництво».

Розпочалася зустріч з виступу уповноваженого президента України з прав дитини п. Миколи Кулеби, який повідомив, що на даний час фахівці розробляють зміни до законів щодо наставництва над дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування: «Наставництво – це форма роботи з дітьми-сиротами, які виховуються в інтернатних закладах з метою підготовки до самостійного життя…, ґрунтується на принципах взаємної згоди, поваги, довіри між наставником та дитиною». Також Він повідомив, що зараз ведеться робота над проектом закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо наставництва над дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування.

Присутні мали змогу ставити п. Миколі питання по проблемах з якими найбільше стикаються. Однією з найпоширеніших проблем – це небажання керівників інтернатних закладів співпрацювати з наставниками…    Уповноважений зазначив, що такі проблеми виникають через неврегульованість законодавством питання наставництва над дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування, але над цим наразі працюють відповідальні люди.

Пізніше були проведені семінари на теми «Підлітковий період», та «Педагогіка пригод», доповідачем яких був Марек Внук – теолог, педагог, засновник і керівник дитячого реабілітаційного центру «СОНЯЧНЕ СВІТЛО» в с. Требухів, Київської області (освіту отримав в Польщі, Німеччині та Швейцарії. З 2004 року проводить семінари і тренінги для вихователів, педагогів і прийомних батьків. Інструктор педагогіки пригод і піонер педагогіки травми в Україні).

Любов Лоріашвілі, головний спеціаліст Київського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, юрист, психолог, регіональний, національний тренер України – провела семінар на тему «Особисті межі, як зберегти себе».

Заключну сесію провела Міна Підгайська – тренер та педагог з величезним досвідом спілкування з важкими підлітками, з дітьми групи ризику, вчитель і консультант по роботі з дітьми-сиротами, чудова мама трьох дітей, енергійна мексиканка, що давно живе в Києві.

Учасники ставили доповідачам питання та отримували обґрунтовані і вичерпні відповіді.

Теми, які висвітлили семінари, були необхідними і потрібними для подальшої праці з дітьми, крім того наставники поділитись планами щодо розвитку наставництва в кожному окремому регіоні. На цьому і закінчився даний з’їзд.

 

диякон Ярослав Ілюк

відповідальний за проекти "Наставництво" та

"Одна парафія – одна дитина" 

Комісії у справах родини

   Івано-Франківської Архиєпархії УГКЦ

100_4624 100_4662 100_4669 100_4676

 

 

    

 


 

 

Опубліковано у Комісія у справах родини Івано-Франківської Архиєпархії УГКЦ. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *