МОЛОДЬ АРХІКАТЕДРАЛЬНОГО СОБОРУ СПІЛЬНО ПЕРЕГЛЯНУЛА КІНОСТРІЧКУ «БОГ НЕ ПОМЕР»

thumb-DSCN2377-7d8ad50153217c418cda18f243a34779У середу, 3 лютого, після вечірньої Божественної Літургії, молодь Архікатедрального і Митрополичого Собору Воскресіння Христового зібралась на спільний перегляд кінострічки «Бог не помер».

У сюжеті фільму відбувається споконвічне зіткнення релігії та атеїзму. На цей раз полем бою для захисту своїх ідеалів стає звичайна навчальна аудиторія, в якій професор філософії Редіссон читає лекцію своїм студентам. На першому ж занятті він вимагає, щоб його учні підписали заяву «Бог помер» для того, щоб потім отримати залік. Це дуже зачіпає студента Джоша, який відмовляється підписувати заяву, оскільки всім серцем і душею вірить в Бога. Тепер, щоб залишитися в класі, йому необхідно прийняти виклик професора і захистити свою віру в Бога, вступивши з ним в серію дискусій. Чи вдасться йому переконати професора-атеїста в тому, що Бог насправді існує?

Даний захід є стартом нового проекту працівників Комісії у справах родини під назвою «Християнських кінотеатр», який діятиме при Архікатедральному Соборі з благословення настоятеля митр. прот. Юрія Новіцького.

Важливим є той факт, що молодь не просто збирається переглянути чергову кінострічку, але протягом усього час з нею є духовний наставник – ієрей Юрій Прилепський. Ще до початку фільму він звернувся до присутніх з повчальним словом, а вже по закінченню перегляду ділився та приймав враження. Зрозуміло, що такий спосіб проведення часу є корисним та духовно багатим для його учасників.

Тож, можемо припустити, що «Християнський кінотеатр» має своє майбутнє, а охочих провести свій час за переглядом та обговоренням цікавих фільмів, з кожним разом буде більше.

thumb-k73cYCEdKLk-949bb6f75bfe66d386b49a96ceb43d81thumb-uMGD_Ft4PGc-20b1c35126c418978b120dae04e2416f

Прес-служба Архиєпархії 

Опубліковано у Комісія у справах родини Івано-Франківської Архиєпархії УГКЦ. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *