ПОДРУЖНЯ ІЄРАРХІЯ ЦІННОСТЕЙ АБО ЯК БУДУВАТИ СТОСУНКИ НА БОЖИХ ЗАСАДАХ

Добре проставлені пріоритети важливі не лише у професійній роботі, але і сприяють успіху в побудові подружніх відносин. Коли у чоловіка і дружини немає ієрархії цінностей, тоді і виникають проблеми у відносинах. Ось хороші та практичні способи побудувати подружжя за Божими принципами.

Бог на першому місці

Якщо Бог на першому місці, тоді наше подружжя має фундамент, завдяки якому є сильним і значно краще справляється з поточними проблемами

Ось декілька способів, щоби Бог “утримував позицію лідера” у нашому житті:

Часте читання Святого Письма разом

Подружжя – це спільнота, а тому обоє мають можливість втамовувати спрагу слова Божого.

Щодня спільна подружня молитва

У нас це виглядає так, що ми намагаємось молитися разом вранці та ввечері – своїми словами – дякуючи Богові за все, що він робить у нашому житті, і просячи прихильності для нашої родини, коханих та друзів.

Проведення часу з подружжями-однодумцями

Це не означає, що ми не проводимо часу з невіруючими. Навпаки, у нас є багато друзів поза Церквою, яких ми зустрічаємо часто та охоче.

Однак у кризові моменти для подружжя варто мати навколо себе людей, які мають подібні цінності, допоможуть та заохочують працювати і боротися за шлюб у християнському дусі. Ми маємо спільноту, у якій багато подруж, і вона дуже допомагає.

Будь найкращим другом своєму чоловіку чи дружині

Подружжя подібне до саду – як доглядатимемо, такі плоди і отримаємо.

Дбати про дружні стосунки у парі – одне із головних, а водночас і найскладніших завдань.

Планування побачень, часу, проведеного разом (без телефону та комп’ютера), приємні записки – сюрпризи та навіть купівля незапланованих подарунків – лише деякі із способів підтримувати та будувати стосунки у шлюбі.

Ми практикуємо час “для двох”, коли випадає нагода. Наприклад, коли вкладаємо спати нашу доньку, то залишаємось наодинці без жодних гаджетів, п’ємо смачну каву і багато говоримо. Це дуже важливо.

Не забувай про своїх дітей та родину

Маємо дбати також про добрі стосунки з родичами та дітьми.

Особливо з дітьми, бо проведений разом у забаві та іграх час – чудова можливість розповісти дітям про Ісуса і дати їм приклад справжньої любові.

Бо взємна любов матері та батька – найдосконаліша школа любові для дитини.

Не забувати про свідчення для інших людей

Коли зустрічаєш Ісуса у своєму житті – переповнюєшся радістю і тобі хочеться нею ділитися.

Жодні слова, які заохочують пізнавати Бога, не здатні зрівнятися зі свідченням нашого життя.

Коли хтось, познайомившись з нами, скаже: “які вони щасливі, живучи з Богом” і “ми хочемо так” – то місія виконана!

Щодня тому ми стараємось іти в цьому напрямі – до святості. Навіть якщо не вдається сьогодні, завтра – це завжди новий шанс.

Ці поради діють! Допомагають зберегти і розвивати найважливіше – дар подружжя. І ніколи не запізно скористатися ними.

Адаптація Тетяни Трачук, ДИВЕН СВІТ

Опубліковано у Комісія у справах родини Івано-Франківської Архиєпархії УГКЦ. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *