ПАПА НАЗВАВ ГЕНДЕРНУ ТЕОРІЄЮ ЧАСТИНОЮ ГЛОБАЛЬНОЇ ВІЙНИ ПРОТИ СІМ’Ї

6c40e9020ff0c3d4c110a494ba9cdc7a-690x450В суботу, 01.10.2016р., Святіший Отець Франциск зустрівся з католицькими священиками та монашеством в Тбіліській римо-католицькій катедрі Небовзяття Пречистої Діви Марії. На початку зустрічі Апостольський Адміністратор Джузеппе Пазотто розповів про життя невеликої католицької громади Грузії. Після цього кілька мирян дали своє свідчення віри.

Серед свідчень було і свідчення Ірини, матері двох дітей, яка говорила про проблеми, з якими в Грузії стикаються католицькі та православні сім’ї, а які приносить глобалізація, яка не бере до уваги місцеві цінності, а накидає новий погляд на сексуальність – гендеризм і маргіналізує християнський світогляд та не дає виховувати католикам дітей у власній вірі.

Відповідаючи Ірині, Святіший Отець сказав, що генедризм – смертельний ворог шлюбу та сім’ї.

«Великим ворогом шлюбу на сьогоднішній день є гендерна теорія», – сказав Папа – «Сьогодні йде світова війна, метою якої є – зруйнувати шлюб. Але його руйнують не силою зброї, а ідеями. Це певний ідеологічний спосіб мислення, який руйнує. Ми повинні захисти сім’ю від ідеологічної колонізації».

Папа зауважив, що в країни Заходу нав’язують гендерну ідеологію країнам, що розвиваються, прив’язуючи гендеризм до економічної допомоги, а це і є ідеологічний колоніалізм. Гендерна теорія, чи радше ідеологія, повністю заперечує біологічну природу людської сексуальності.

«Шлюб – це найпрекрасніше Боже творіння. Біблія нам говорить, що Бог створив чоловіка і жінку на Свій образ. Тому чоловік і жінка, які творять одно тіло, – це образ Божий», – сказав Святіший Отець.

Папа також наголосив, що сьогодні проблеми в шлюбі часто «вирішуються» розводом. Але розвід оскверняє образ Божий та лишає важкі наслідки на дітях.

«Ви не уявляєте, як сильно страждають діти, маленькі діти, бачачи сварки батьків і розвід. Необхідно робити все, щоб врятувати шлюб», – сказав Франциск.

Бувають ситуації, зауважив Папа, коли в шлюб свої кігті пхає диявол і ставить перед чоловіком жінку, яка видається йому кращою його власної дружини, а перед жінку ставить чоловіка, який видається їй кращим від її чоловіка. «Якщо таке сталося, то відразу моліться про допомогу, як тільки така спокуса з’являється – відразу моліться про допомогу», – наголосив Верховний Архипастир Церкви Христової.

Як допомогти сім’я, які потрапили в кризу? «Щирістю, близькістю, піклування, розпізнанням та інтеграцією в тіло Церкви. Католицькій спільноті необхідно рятувати сім’ї», – відповів на це питання Святіший Отець.

Папа Франциск також звернув увагу грузинським католикам на потребу плекання віри. Як приклад він розповів про одну літню жінку, яка багато годин добиралася з Грузії у Вірменію, щоб  побачити Папу, бо вона вірить, що Ісус Христос – Син Божий, залишив св. Петра на землі і вона хотіла побачити сьогоднішнього Петра. Також Папа сказав, що щоб зберігати твердість віри, необхідно зберігати живу пам’ять про минувшину, про національну історію і мати мужність мріяти про новий, кращий світ».  

Звертаючись до богопосвячених осіб Святіший Отець, нагадав про прикрі моменти, які бувають у їхньому житті. «В таких моментах необхідно зупинитися. Стати і згадати ті моменти, коли вас торкнувся Дух Святий», – порекомендував Папа-єзуїт – «Всі ми – грішники і потребуємо Сповіді, але не забуваймо, що любов та милосердя Ісуса більші від наших гріхів».

Католицький інформаційний оглядач

Опубліковано у Комісія у справах родини Івано-Франківської Архиєпархії УГКЦ. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *